perjantai 8. kesäkuuta 2018

Laihdutusarjen käynnistelyä

Arkiviikko alkaa kohta olla paketissa ja ihan kivasti on sujunut! Parasta on ollut se, että en ole syönyt yhtään karkkia enkä juonut mitään alkoholipitoista ja kummankaan suhteen ei ole edes tehnyt tiukkaa. Pahinta asiaa en osaa nimetä, koska viikko on ollut jotenkin todella positiivinen ja iloinen.

Päällimmäisenä tällä viikolla on mielessä kiitollisuus tästä uudesta työstä, mä olen viihtynyt vaan kertakaikkisen hyvin. Laihdutusmielessä taas se, että tekee hyvää tarkkailla kaloreita ja välistä punnita ruokia! On tuo kalorilaskurin käyttäminen toisinaan kyllä niin hyvästä, pysyy vähän kartalla että mitä tässä oikein tekee tai ei tee. Yllättävän vaikeaa on arvioida ruokien grammamääriä, ellei ole pitkään aikaan punninnut niitä.

Voi, oma arvio 14 g meni grammalleen nappiin!

Korpelan kevyt kinkkukuutio aamupala-munakkaaseen, oma arvio 20 g, todellisuus 43 g. Piti korjata kaikkia tämän viikon aamupaloja useammankin raaka-aineen osalta.

Oma arvio 40 g. Yllättävän helposti painoja tulee arvioitua nimenomaa alakanttiin, yhtään ei mennyt yläkanttiin. Luulen, että tämän viikon lounaissa ja illallisissa on myös vähän heittoa alaspäin.

Mietin tässä, että voisi oikein asiakseen ottaa pitää ainakin pari viikkoa ruokapäiväkirjaa kuvien muodossa – siis että oikeasti valokuvaisi kaiken mitä laittaa suuhunsa. Pidin sellaista Lean in five weeksissä ja se oli aika hyödyllinen itselle. Joskus selailen niitä kuvia vieläkin kun kaipaan motivaatiota J

Lean in five weeks, toukokuuta 2016.

Liikunta-mielessä arki-viikko on ollut hyvin ohkainen niin kuin monena muunakin viikkona J Sain käytyä kävelylenkillä yhden ainokaisen kerran mutta olen siitä ihan sairaan ylpeä, koska se on yksi lenkki enemmän kuin moneen moneen viikkoon!! :D Mä olen testannut Bookbeatiä lähinnä päivittäistä työmatkaa autoillessa tässä pari viikkoa ja olen hullaantunut ihan täysin noihin äänikirjoihin. Nyt kokeilin kävelylenkilläkin äänikirjan kuuntelua ja se oli kyl hieno idea! Yksi kaveri sitä joskus suositteli kun valitin, että lenkkeily on mun mielestä vähän tylsää. Mihinkään HIIT/juoksulenkkiin se ei kyllä sopisi.

Lenkkarit jalkaan ja menoksi! Piti lainata Tamperelaisen juoksutakkia kahdesta syystä: sunnuntaina katselin omaani Helsingin kodin eteisessä, mutta jätin sen sinne sillä on uskonut ilman oikeasti viilenevän niin, että on pakko pitää takkia ja sitten en uskonut mahtuvani siihen enkä halunnut alkaa kokeilla.

Paino on edelleen siellä 76-77 kg tuntumassa, viimeisin mittaus on torstai-aamulta 77,4 kg. Mä uskaltauduin vihdoin ja viimein astumaan Tamperelaisen vaa'alle, sillä kun on niin hi-tech vaaka, että joutuu rekisteröitymään ensinnä kännykästä löytyvään softaan ennen kuin sillä voi alkaa punnita itseään! Tai kai sillä voisi ilmankin, mutta parhaan hyödyn siitä saa irti rekeisteröitymällä. Se kun tunnistaa automaattisesti kuka vaa'alle on astunut ja automaattisesti lähettää mittaustuloksen tietokantaan, josta voi sitten tehdä erilaisia tilastoja ja käppyröitä. 

Anyway tässä vähän ruokia ja tunnelmia tältä viikolta!

HK:n sinistä kahdella tavalla! Maanantai on aina ollut mulle jotenkin uunimakkarapäivä ja joskus tulee tehtyä sitä vähän fiinimmin. Ensimmäinen tapa on tuollainen salaatti, jossa on tosi ja toinen on vuoka, jossa makkaraviipaleet sekoitetaan smetanaan, juustoon ja mausteisiin.

Arkiviikon toinen valmisruoka, kebab salaatilla. Tamperelaisella oli iltameno ja mä en jaksanut kokata vain itselleni. Kuvassa näkyvän leipäpalan jätin syömättä.

Aamupalamunakas, täytteenä Luomu goudaa ja paistettuja tuoreita herkkusieniä.

Vapaaehtoisesti päädyin työpaikan lounasravintolassa ottamaan jauhemaksapihvejä o_O vaikka en voi sietää maksaa. En todellakaan tiedä, mikä mua vaivaa.

Keskiviikkona oli niin kertakaikkisen kova nälkä iltapäivällä, että hain töissä välipalaautomaatista sämpylän ja söin. Jätin toisen sämpylän puolikkaan syömättä.

Teriyaki-broileria, misomunakoisoja ja vihreää salaattia japanilaisella salaattikastikkeella. Idea oli tosi hyvä, mutta toteutus vaatii hiomista. Salaattikastike oli ainoa todella onnistunut, mutta sen teinkin itse. Misokoisojen mausteseos oli epätasapainossa makujen suhteen ja valmis-kamaa ollut teriyakikastike oli yltiö sokerinen. 

Aamupala-munakas, täytteenä kinkkukuutioita ja salaattijuustokuutioita.

Tässä vielä neljän päivän makrot:

                                HH/g      prot/g   rasva/g energia/kcal
4.6.2018               62           76           158         1985
5.6.2918               44           89           116         2027
6.6.2018               83           92           117         1793
7.6.2018               106         100         144         2135

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti