perjantai 14. heinäkuuta 2017

Korvikepasta kokeilu osa n+1, Risenta soijapapupasta

Selailin bloggerissa luonnoksia, ja bongasin tämän täysin valmiin tekstin vuodelta 2015, joka syystä tai toisesta on jäänyt julkaisematta o_O Tuota soijapapupastaa on tullut kokkailtua useaankin otteeseen tuon ensimmäisen kerran jälkeen ja tälläkin hetkellä kaapista löytyy paketti. Kuvissa on myös ihanaa nostalgiaa, kun kokkailu on näköjään tehty Tamperelaisen remontoimattomassa keittiössä :D

---

Iän ikuiset korvikepastakokeilut jatkuu mun keittiössä, tällä kertaa kokeiluvuorossa oli Risenta soijapapupasta. Korvikepastoja kokeilen ja käytön siis tavallisen pastan korkeasta hiilaripitoisuudesta johtuen, muuten ei ole mitään väliä. Tässä soijapapupastassa hiilareita on 18 g/100 g eli aika maltillisesti tavalliseen pastaan verrattuna. Mitään nollahiilarikamaa ne eivät silti ole. 


Kokkasin pastalle kaveriksi chili con carnea, mistä tulikin ihanan tuhtia ruokaa. 


Chili con carne

400 g jauhelihaa
Sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
2 jalopenoa
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 prk kidneypapuja
suolaa
mustapippuria
oreganoa

Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska. Mausta suolalla, mustapippurilla, oreganolla, jalopenoilla ja halutessa jollain tulisemmalla chilillä. Itsekin lisäsin hetken mielijohteesta 1 tl habaneromurskaa. 


Hauduta jonkin aikaa. Kypsennyksen lopuksi lisää valutetut pavut. Kiehauta, älä keitä. Päälle voi heittää maun mukaan vaikka juustoraastetta tai mun tapauksessa raejuustoa.


Tuo papupasta näytti keitettynä ihan tavalliselle fettucine-pastalle. Makukin oli ihan yllättävän hyvä, pelkäsin sen olevan voimakkaamman makuista. Silti tuon kanssa syötävän kastikkeen on hyvä olla riittävän voimakkaan makuista, jotta soijan ominaismaku ei liikaa maistuisi läpi.


Lisäkkeeksi söin vähän pilkottuja rehuja, ei jaksanut tällä kertaa mitään lisäkesalaattia taikoa :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti