sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Ensimmäinen työmatka, ensimmäinen haaste

Tiistaina sain kuulla, että torstaina ja perjantaina olisi tiedossa ensimmäinen työmatka uudessa työssä! Siinä missä se olisi haaste ihan uuden työn ja oman osaamisen vuoksi, olisi se myös haaste syömisten muodossa.

Oli myös ensimmäinen kerta kun lähdin työmatkalle omasta kodista Helsingissä, ja voi että mitä luksusta se oli!!! Siis aamulennolle pystyi heräämään ihan normaaliin aikaan omasta sängystä ja Helsinki-Vantaalle ajoi vartissa!!! Aikaisemmin oli pakko tulla lentokenttähotelliin jo edellisenä iltana tai sitten herätä ihan sika-aikaisin ja ajaa 3 tuntia autolla. Kyllä voi pienet asiat tehdä onnelliseksi.

Aamupalaksi söin jämä-ruokia eli keräsin vaan lautaselle sitä mitä jääkapista ja kaapista löytyi. Banaanikin oli pakko syödä pois mustumasta kun en halua heittää ruokaa oikein roskiinkaan.

Jämä-aamupala, mikä oli oikeastaan ihan kiva! Kello oli 6:01 aamupalaa syödessä.

Iloinen matkustaja aamulennolla!

Helsinki on aina ollut yksi mun suosikki kaupungeista ja nyt se on myös mun kotikaupunki!


Ne ketkä on käyneet työmatkalla jonkin sortin tehtaassa Hollannissa ehkä tietää minkälainen lounaskulttuuri siellä on. Siis käytännössä siellä ei ole lounaskulttuuria :D Ihmiset ottaa tosi paljon omia eväitä mukaan, joka ehkä on joku leipä tai sitten tehtaassa on pieni kanttiini, josta saa leipää ja ehkä jotain keittoa tai muuta pientä lämmintä. Tällä kertaa asiakkaan tehtaan kanttiini oli kiinni, joten lounaalle mentiin vähän matkan päähän pienen ja epämääräisen näköiseen grilli-kahvilaan.

Friteerattuja mustekalarenkaita, chilisiä paistettuja jättikatkarapuja, kummallinen ja melko jauhoinen possun makuinen makkara paikalliseen tapaan ketsupilla ja majoneesilla ja törky hyviä ranskalaisia majoneesilla. En jaksanut vaivautua syöttämään mitään Sulamoon kun ei ollut aavistustakaan. Kello oli Suomen aikaa 14:30 lounasta syödessä.


Lounas oli silti ulkonäöstään huolimatta oikein hyvä! Ja onnistuin kuitenkin löytämään hollanninkieliseltä listalta asioita, joissa ei ollut sämpylää XD Erityisesti mustekalarenkaat oli todella hyviä eikä yhtään kumisia.

Lounaan jälkeen palaveri jatkui asiakkaalla ja loppujen lopuksi siinä meni melko myöhään kun lopetimme vasta puoli kahdeksan jälkeen paikallista aikaa. Toki siinä välissä käytiin vähän kävelemässä ja mittailemassa varsinaisella saitilla tehtaassa.

Niinpä hotelliin kirjautuminen ja illallinen meni tosi myöhäiseksi. Työkaveri oli hoitanut hotelli-varaukset ja vitsit miten kivan hotellin todella kivalta paikalta hän oli tuurilla löytänyt! Oltiin ihan Haarlemin keskustassa, kävelykatujen ja ravintoloiden ympäröimänä! Hotelli oli todella hauska ja persoonallinen, mutta huone oli tilava ja moderni. Lähdettiin työkaverin kanssa illalliselle ja päädyttiin ihan mahtavaan ravintolaan!!!

Ruoka oli aasialaishenkistä ajatuksella, että pieniä 3 € maksavia alkuruokia ja jälkiruokia tilataan useita jaettavaksi pöytäseurueelle ja sitten pääruuat on normaaleja isoja yhden hengen annoksia. Päädyttiin työkaverin kanssa tilaamaan neljä erilaista alkuruokaa jaettavaksi, omat pääruuat ja sitten 2 jälkkäriä jaettavaksi ja se osoittautui todella hyväksi ideaksi!

Goat cheese creme brulee, Tom kha kai, Rendang croguette ja Tuna tataki. Kaikki oli aivan huikeita ruokia, ja ihan erilaisia! Oma suosikki oli Tuna tataki ja siinä ollut wasabi-vaahtokarkki!

Pääruuaksi otin tonnikalaa, joka oli jätetty ihanan raa’aksi sisältä!

Jälkkärit olivat sitruunainen juustokakku ja sitten Sticky milk pie, joista todella makea Sticky milk pie oli mun suosikki.


Illallinen syötiin Suomen aikaa 22:50. Ruokajuomaksi join 2 lasia shirazia, mikä oli oikein hyvää ja sitten juotiin työkaverin kanssa puoliksi kolme litraa vettä XD Meillä molemmilla oli ihan jäätävä vesi-jano koko illan kun päivän aikana ei vettä tullut juotua paitsi lounaalla. Illallinen ei ollut edes mikään kallis, heitettiin lasku puoliksi, jolloin yhden osuudeksi jäi 40,25 €.

Illallisen jälkeen menin hotellille ja suoraan nukkumaan. Näköjään ovat aika samanlaisia työmatkat tässä uudessakin työssä vanhaan verrattuna; pitkiä päiviä, pitkäksi venyneitä ruokailuvälejä ja veden juomisen unohtamista. Toi hotelli ja se ravintola silti oli löytö ja todella kivaa vaihtelua! Melkein kuin lomalla olisi ollut :) Myöskin reissu meni töiden puolesta ihan ok vaikka etukäteen vähän asiaa mietinkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti