torstai 4. lokakuuta 2018

Hyvin sujunut työreissu

Mä oon ihan poikkeuksellisen tyytyväinen viime viikon työreissuun noin niinkun sporttaus- ja elämäntapamielessä. Mä söin ihan suht OK, join ihan suht OK, kävin treenaamassa 2 kertaa ja ylipäätään kävelin aika paljon huolimatta siitä, että mulla oli vuokra-auto. Mä myös nukuin ihan todella hyvin ja paljon. 

Jätin auton parkkiin ja kävelin salille maanantaina!! Oli niin kauniit maisemat ja toisaalta mulla oli hyvin lämpimiä vaatteita mukana, että kävely oli paras vaihtoehto.

Varsinkin Lean in Five Weeksin aikaan mä pohdin paljon elämäntapamuutosta ja laihduttamista ja niiden yhdistämistä työmatkoihin. Tomi Kokko kun on uransa aikana ollut paljonkin kiireisten liikemiesten PT Australiassa jne. ja hän saa erityisesti treenaamisen reissussa kuulostamaan helpolle. En tiedä, mun oma fiilis on, että se on yleensä melko vaikeaa (mahdotonta).

Maanantaina salilla, kyykkäilyä, avustettuja leuanvetoja ja vatsalihaksia. Oli outoa käydä tosi pitkästä aikaa oikein kunnon isossa kuntokeskuksessa treenaamassa, hotellilla oli sopimus noiden kanssa ja pääsin ilmaiseksi. Edellisen kerran olen ollut isossa kuntokeskuksessa treenaamassa Raumalla asuessani.

Tuli hiki :D

Vaihdettiin paikkakuntaa ja hotellia viikon puolivälissä, joten viikon toinen treeni tuli tehtyä hotellin kuntosalilla. Maastavetoja, penkkipunnerruksia kapealla otteella ja lantionnostoja jalat kuntopallon päällä.

Oli poikkeuksellisen hyvin varusteltu hotellin kuntosali, levytangosta erityistä plussaa! Puolet ajasta sain treenata yksikseni, joten kerrankin kehtasi hyvin ottaa selfieitä :D

Tuli hiki toistamiseen :D Hikoilun huono puoli on vaan siinä, että jos on niinkuin mä ja hikoilee päästä ja kasvoista paljon, on pakko mennä suihkuun ja pestä hiukset ja kasvot. Aika kiireellä sain toimia, että ehdin meikata ja laittaa hiukset uusiksi illalliselle ja välissä kirjoittaa pari sähköpostia. Totuuden nimissä tulin illalliselle puoli tuntia myöhässä, mikä on OK oman porukan kesken, mutta mahdotonta asiakkaiden läsnä ollessa.

Tuli testattua totaalisen uusi liike, lantionnosto jalat kuntopallon päällä! Oli just niin hankala kun voi kuvitella XD

Siihen, miksi tämä reissu oli niin hyvin onnistunut, on monta syytä:
  • Ei ollut asiakkaita, oltiin vain omalla porukalla. Meininki on ylipäätään leppoisampi ja nukkumaan voi mennä koska vain haluaa kun ei ole tarvetta viihdyttää ja emännöidä ketään.
  • Päivät päättyi aikaisin eli jotain neljän maissa. Tyypillisesti reissupäivät on päättyneet mulla jotain 18-20 välillä.
  • Koska olen edelleen suht uusi työntekijä, ei mulla ollut ihan hirveää määrää sähköpostia venaamassa joka päivä hotelliin pääsyä, joten sain hoidettua sähköpostit 1-2 tunnissa. Vanhassa työssä mulla tuli päivässä keskimäärin 50 sähköpostia, enimmillään yli 80 viestiä päivässä, joten oli aika kaaottista yrittää hoitaa töitänsä reissussa.
  • Karsin ulkonäöstä, en meikannut lainkaan maanantain illalliselle salin jälkeisen suihkun jälkeen. Koska oli vain omaa porukkaa, oli se mahdollista.
  • Lounas oli joka päivä normaaliin aikaan puolen päivän maissa ja lounas oli kunnollinen joka päivä. Monessa maassa lounas syödään vasta kahdelta, joskus ei ehdi syödä lounasta lainkaan ja monessa maassa käsitys lounaasta on valkoinen höttösämpylä juustolla ja omena.
  • Reissu oli pitkä, joten oli pakko ottaa ruumalaukku jokatauksessa, joten oli hyvin tilaa salikamoille. Jos vain mahdollista, niin mieluiten matkustan pelkillä käsimatkatavaroilla. 

Söin himasta mukaan otettua välipalaa reissussa ekaa kertaa ehkä sitten vuoden 2014 o_O Ja tuokin oli käsilaukussa muusaantuneena ainoastaan siksi, että toi tuli ilmaisnäytteenä Kauneus&Terveys -lehden mukana. Tässä voisi kyllä yrittää petrata, oli niin paljon enemmän energiaa tehdä keskiviikon salitreeni kun veti kunnon välipalan alle. Maanantain treeniä varten jouduin tyytymään hotellin aulan kekseihin..

Toisaalta on silti niin paljon asioita, mitä voisi tehdä paremmin jokaisella reissulla, myös niillä vähemmän täydellisillä reissuilla.
  • Hillitä itsensä aamupalalla, kaikki herkut voisi helposti jättää syömättä pienellä itsekurilla.
  • Vesipullon mukana pito, ei ole ihan helppoa aina juoda riittävästi vettä varsinkaan jos päivä menee jossain tehtaassa ja jos hanavesi ei ole juotavaa.
  • Valita lounaalla ja illallisella parempia vaihtoehtoja, esim. salaattia. Toki aina ei ole mahdollista valita, mutta taas toisaalta liian usein valitsen huonosti silloin kun on valinnan varaa.
  • Ottaa mukaan proteiinipatukoita. Mä en ole oikein tottunut tähän, koska ne muussaantuu niin helposti käsilaukussa ja toisaalta mulla käy mahaan sellaiset perinteiset proteiinipatukat. Nykyään on silti tullut markkinoille tosi paljon kaikenmaailman luonnollisia raakapatukoita, jotka ei ärsytä mahaa. Toki niissä on enemmän hiilareita kuin "keinotekoisissa" patukoissa, mutta parempi kai sekin kun tosi pitkät ruokailuvälit ja sit hillitön mättö illallisella. 

Hyvä aamupala vs. huono aamupala. Vasemmalla aamupala maanantailta, kun jaksoin hillitä itseni ja oikealla aamupala torstailta kun itsekurista ei ollut tietoakaan.

Hyvä lounas vs. huono lounas. Proteiini-hiilari-kasvis -suhde kohdillaan ja ei kohdillaan. Vasemmalla joku perinteinen ruotsalainen ruoka eli makkaraa ja juuresmuusia, tätä oli tarjolla tiistaina. Oikealla tosi hyvin maustettua kanawokkia riisillä keskiviikkona; Ruotsissa on täysin sallittua ja ymmärrettyä tilata ruokansa "utan ris" vaan silti otin sen riisillä ja vielä söinkin tuon valtavan riisikeon.
Hyvä illallinen vs. huono illallinen. Keskiviikkona ihanan punaiseksi jätettyä tonnikalaa salaattipedillä ja tiistaina hampurilainen ranskalaisilla. Myös tiistaisessa ravintolassa olisi ollut mm. salaattia tarjolla, ja yksi meidän seurueesta ottikin oikein hyvännäköistä kana-caesaria, vaan itse piti sortua tilaamaan hampurilainen.


Jos jollain on hyviä vinkkejä ja ideoita, niin kuulisin niitä mielelläni!

Keskiviikkona vedin oikein työhousutkin jalkaan :D Edellisen kerran kenties vuonna 2012..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti