keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Ruokapäiväkirja, viikko 35

Viime viikko sujui kaloreiden puolesta oikein mallikkaasti, mutta makrojakauma ei vieläkään ollut oikein halutunlainen. Eipä sillä varmaan muuten olis niin paljoa väliä, mutta kun se ikuinen nälkä tuppaa vaivaamaan. Painoa oli maanantai-aamuna 78,9 kg eli se on positiivista, että paino vihdoinkin laski. Toisaalta vähän harmittaa, että ainoa tapa saada paino laskemaan, on rajoittaa kaloreita suht tiukasti ja nähdä nälkää. No okei, nyt mä vähän liioittelen ja dramatisoin, en mä mitään nälkää ole nähnyt :D 

Mutta pakko myöntää, että koko kesän toivoin painon lähtevän laskuun suht vapaalla syömisellä. Olis ollut siistiä kun ei olis tarvinnut varsinaisesti laihduttaa. Mutta ei auta, ehkis mul on vaan ne kuuluisat geenit joilla lihoo jo pelkästään leivoksen katsomisesta :D

Maanantai 27.8.2018

HH 112 g, P 128 g, R 89 g, E 1796 kcal

AppleWatch kulutus 2491 kcal sis. crosstraining

7:51 Aamupalaa työpaikan lounasravintolasta, joku tollanen tosi tumma sämpylä metwurstilla, jätin ylemmän kuoren syömättä.

11:26 Oli jälleen kerran tosi huonot lounasvaihtoehdot tossa ravintolassa :( Arvoin ravintoarvoilta ja mieltymyksiltä vähiten huonon ja otin kanakeittoa, mikä maistui kyllä tosi hyvältä. Jotta kalorit ei jäisi ihan onnettomiksi, otin leivän ja jälkkärin.

~16:00 Purkki raejuustoa, ei kuvaa.

17:59 Subin kanasalaatti tuplalihalla.

21:06 Lidlin 100 % ruisleipä metwurstilla, juustolla ja maustekurkuilla. Kylkeen kasviksia ja omena. Lidlis oli lopussa ne kauraleivät joten otin kokeeksi noita ruisleipiä. En tykännyt yhtään, ei tartte ostaa toiste. Liian rukiinen maku :D Syötin puolet tuosta leivästä Tamperelaiselle.

Tiistai 28.8.2018

HH 79 g, P 91 g, R 122 g, E 1799 kcal

AppleWatch kulutus 2424 kcal sis. lenkki lähijärven ympäri

8:02 Aamupalaa taas töissä, oli ruispuikuloita ainaisen reissarin sijaan, hurjaa vaihtelua! Oli tarjolla myös näytteitä punajuurituorepuurosta, oli pakko maistaa. Se oli tosi hämmentävää, en oikein tiedä tykkäsinkö vai en.

11:24 Bratwurstia, savumajoneesia ja salaattia.

15:55 Rahka ja noin desi Bonnea

18:10 Kauraleipä ja porkkana ja pätkä kurkkua. Tamperelainen halusi lenkille ennen ruokaa, joten söin toisen välipalan nälkään.

20:39 Hesen tuplajuustohamppari ilman sämpylää ja paketti sipulirenkaita chilimajoneesilla. Mä olin tosi väsynyt jo ennen lenkille lähtöä, mutta sen jälkeen olin ihan kuollut. Nostin broileri-paketin pöydälle lämpenemään ja aloin järjestää keittiötä kokkaus-kuntoon, mutta sitten jouduin toteamaan Tamperelaiselle, etten vaan nyt jaksa kokkaa. Hän onneks aina ymmärtää ja tarjoutui käymään Hesellä. 

Keskiviikko 29.8.2018

HH 93 g, P 137 g, R 105 g, E 1902 kcal

AppleWatch kulutus 2643 kcal sis. crosstraining

8:07 Toistamiseen ruispuikula o_O

11:35 Jälleen kerran ihan surkeat lounasvaihtoehdot, päädyin jauhemaksapihveihin vaikken oikein edes pidä maksasta. Pihveissä oli yllättävän huono makrojakauma, suht paljon hiilareita ja sen lisäksi otin vielä tuota puolukkahilloa maksan makua peittämään.

15:00 Huonon lounaan jälkeen oli kauhea nälkä jo kolmelta, rahka ja noin desi Bonnea.

17:24 Vissiin tuosta huonosta lounaasta ja yllättävän isoista hiilareista johtuen tuli kauhee hypoglykemia kohtaus. En pystynyt pilkkomaan edes kasviksia ja leivästäkin oli pakko haukata heti ennen kuvan ottamista.

20:16 Myös tänään broileri jäi kaapppiin, ja koska mä hain ruuan, oli se tietty Mäkkäriltä :D Söin Double nacho hampparin ilman sämpylää ja paketin hot wingsejä.

Torstai 30.8.2018

HH 95 g, P 135 g, R 65 g, E 1523 kcal

AppleWatch kulutus 2052 kcal

8:29 Samalla aamupalalla jatketaan :)

11:33 Hernekeitto, ohukainen, salaattia ja raejuustopurkki lounaan päälle. Pakko myöntää, että mulle tuli vähän yllätyksenä hernekeiton proteiinit, periaatteessa ihan turhaan söin tuon raejuuston.

~16:00 Lumo proteiinirahka, ei kuvaa.

18:50 Vihdoin mä paistoin sen broilerin! :D Sille kaveriksi tein Aurajuusto-pekoni-coleslawta, joka oli ihan käsittämättömän hyvää! Kastikkeena kanalla Siipiweikkojen siipikastiketta.

Perjantai 31.8.2018

HH 59 g, P 74 g, R 104 g, E 1498 kcal

AppleWatch kulutus 2162 kcal

8:40 Aamupalaksi chorizo-paprika-munakas, pari siivua pekonia ja kasviksia. Tein töitä etänä, joten siks aamupalakin noin myöhään.

13:13 Lounas Tampereella Tamperelaisen kanssa Malabadissa: iso lautasellinen salaattipöydästä, pari pientä siivua pizzaa yms. ja yksi pieni tuulihattu.

19:36 "Illallinen" autossa, pari salamisnackiä, pekaanipähkinöitä ja puolikas kurkku. Kävin viikonloppuna mun vanhemmilla Pohjois-Suomessa.

Lauantai 1.9.2018

HH 70 g, P 109 g, R 94 g, E 1603 kcal

AppleWatch kulutus 2534 kcal sis. 1h 45 min sauvakävelyn Äitin kanssa ja auton siivoamisen sisältä. Isi pesi mun auton ulkoa <3<3<3

8:10 Lidlin kauraleipä hevosen paistilla, juustolla ja maustekurkuilla, kaksi paistettua kananmunaa, kasviksia, rahkaa mustikoilla ja vadelmilla. Äitin jääkaappi <3<3<3 Varsinkin se on ihanaa kun sillä on aina jotain marjoja jääkaapis valmiiksi sulana.

13:40 Tää oli tällanen väliruoka, oli ihan jäätävä nälkä sauvakävelyn ja auton siivoamisen päälle ja paikallinen kebabila aukesi vasta kahdelta. Löysin jääkaapista jotain tuollaista jämä-ruokaa, söin puolikkaan perunan, keitetyn porkkanan ja pari tollasta kanapalaa. Kylkeen raejuustoa ja kasviksia.

14:28 Sit sitä kebabia, Äiti ei ehtinyt kokkaamaan joten hain meille kebabia. Otin omani salaatilla. Oli todella hyvää.

17:50 Pala voileipäkakkua. Mun pienin Pikkuveli oli kosinut Avovaimoaan ja he järkkäsivät oikein perinteiset kihlajaiskahvit. Vaikka hän on mulle aina pieni, niin oikeasti jätkä on melkein 190 cm pitkä eikä enää edes niin kauhean nuori :D Juhlat oli oikein ihanat ja mä hienosti onnistuin välttämään kaikki muut herkut. Täytekakku oli onneks mansikka-kakku, niin ei ollut vaikeaa kieltäytyä koska en syö mansikkaa.

21:44 Kaurapuuroa, raejuustoa ja marjoja. Kun päästiin porukoille, Isä haki lakritsaa ja Äiti salmiakkia kaapista. Mä tyydyin herkuttelemaan puurolla. Mä oikeastikin pidän puuroa melkein herkkuna kun en oo moneen vuoteen pystynyt sitä syömään. Mulla on kaiketi se ärtyneen suolen oireyhtymä kun mitään vikaa ei ole tutkimuksissa löytynyt. Mutta koska se vaiva on vähän henkinen ainakin mulla ja koska mun stressitasot on laskeneet tämän työpaikan myötä ihan eksponentiaalisesti niin, että maha on kestänyt jopa toistuvaa leivän syöntiä, päätin uskaltautua kokeilemaan myös puuroa. Kyllä siitä nyt silti vähän tuli sellanen kaurapuuron kosto, mutta ei lainkaan niin paha kuin viimeksi!

Sunnuntai 2.9.2018

HH 53 g, P 91 g, R 83 g, E 1359 kcal

AppleWatch kulutus 2173 kcal

8:50 Kauraleipä samoilla päälisillä kuin lauantaina, 2 paistettua kananmunaa ja kasviksia.

13:16 Palapaistia, peruna, keitetty porkkana ja Äitin lihapullia <3<3<3 Lautasellinen salaattia, joka ei näy kuvissa.

19:19 Ajoin takaisin Tampereelle ja pysähdyin Juustoportissa syömään leivän ja palan leipäjuustoa lakkahillolla.

Näillä kaloreilla jatketaan, toivottavasti myös paino jatkaa laskua. Onneks on silti se rautainen itsekuri ;)

2 kommenttia:

  1. Moi!
    Löysin blogisi ja lukaisin kerralla kaikki 2018 vuoden postaukset läpi. Itsellänikin on laihdutusprojekti meneillään ja tykkään lukea muiden blogeja aiheesta, jotenkin saa tsemppiä omaankin tekemiseen. :)

    Mulla on tilanne se, että tämän vuoden maaliskuussa olin painavimmillani, 92,9 kg! Ja se oli aivan järkyttävää, pituutta mulla on nimittäin 162 cm. Sen jälkeen en hetkeen käynytkään vaa'alla, mutta uskon, että paino pysyi koko maalis-heinäkuun aika samoissa lukemissa. Elokuussa päätin ottaa itseäni niskasta kiinni, koska meillä on häät 1.12. ja en halua olla ihan turvonnut siellä.

    Laihdutan VHH:lla ja liikun jonkin verran (melko vähän) ja VHH:n myötä tietysti kaikki roskaruoka, alkoholi yms herkut on jääneet pois, ja tänä aamuna vaaka näytti jo -7 kg!! :)

    Jään seurailemaan blogiasi ja koitan muistaa kommentoidakin välillä. Meillä molemmilla suunta on oikea ;) Tsemppiä projektiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro Eepu!

      Kiva kun jätit kommenttia, oot niin oikeassa että toisten blogeista saa itsekin motivaatiota. :)

      Tsemppiksiä sullekin oikein kovasti!! Hyvä me!!

      Poista