keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

Eräällä kaverillani oli nimipäivä yhtenä lauantaina ja lupauduin sen kunniaksi kokkaamaan hänelle hänen toivomusten mukaisesti. Alkuruuaksi hän toivoi tomaattikeittoa ja pääruuaksi kunnon pihvejä maustevoilla. Niistä pihveistä lisää omassa postauksessaan. Tomaattikeittoa varten katselin hieman ideoita netistä, mutta varsinaisesti en käyttänyt mitään reseptiä.



Tomaatti-vuohenjuustokeitto

1 Isohko salottisipuli
1 Pieni valkosipulin kynsi
Oliiviöljyä
Valkoviiniä
400 g Tomaattimurskaa

Suolaa
Mustapippuria
Sokeria
Timjamia

1 dl Kuohukermaa
100 g Vuohenjuustoa

Freesaa pieneksi pilkottu salottisipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä kattilassa. Kaada päälle valkoviiniä, ehkä noin desi tai pari. Lisää tomaattimurska. (Mä käytin Muttin basilikalla maustettua tässä.) Mausta keitto suolalla, pippurilla, kuivatulla timjamilla ja sokerilla. Itse laitan sokeria aina tomaattiruokiin hapokkuutta pyöristämään.

Keitä noin vartti tai puolisen tuntia matalalla lämmöllä, jonka jälkeen soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderillä. Mulla ei ollut käytössä kumpaakaan, joten keitosta tuli melko rustiikkia. Lisää noin desi kermaa, sekä noin 100 g murusteltua vuohenjuustoa. Anna kiehahtaa. Tarjoa vaalean, tuoreen leivän kanssa ja ota lasillinen sitä keittoon laittamaasi valkoviiniä. Mulla oli Kung Fu Girl puolikuivaa Rieslingiä, joka toimi tämän keiton kanssa oikein loistavasti.

P.S. Oli pakko tehdä tuota keittoa vielä uudestaan tänään ihan pääruuaksi kun se oli niin hyvää. Tällä kertaa käytin maustamatonta Muttin tomaattimurskaa, tuoretta basilikaa, hunajaa sokerin sijasta, timjamin jätin pois ja laitoin vähän kuivattua chiliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti