lauantai 21. joulukuuta 2013

Jalkatreeni ilman levytankoa

Maanantaisen ylävartalotreenin jälkeen jatkoin selvittelyjä, josko Porista löytyisi levytangollinen kohtuu-hintainen kuntosali joulukuuksi. Kokeilin myös soittaa erääseen lupaavalta vaikuttavaan paikkaan, jossa kuukausimaksu olisi ollut ainoastaan 19,90 e. Numerosta ei kuitenkaan vastattu lukuisista yrityksistä huolimatta, eikä heidän henkilökuntansa vaikuttanut olevan paikalla mihinkään järkevään aikaan. Oikeasti, mikä ihmeen järki on pitää henkilökuntaa paikalla esimerkiksi tiistaina kello 11-12, kuka työssäkäyvä pystyy irtoamaan töistä niin, että pääsisi paikalle?

Päädyin testaamaan Porin urheilutalon salin, sillä ajattelin, että tuollaisista paikoista löytyy varmasti ainakin yksi levytanko. Pettymykseni oli kyllä suuri, kun pääsin paikalle ja sali oli täynnä pelkkiä laitteita. Sali sinänsä oli ihan hieno ja laitteet tosi uusia. Kertamaksun hintakin oli erittäin kohtuullinen, vain 4 e. Valitettavasti tuo sali on tosi huonosti auki yleisölle. Mulla tuppaa työpäivät vähän venymään jo ihan pitkästä työmatkastakin johtuen, joten illat ovat ainoa aika ehtiä salille. Tuo urheiluhallin sali on ainoastaan keskiviikkoisin ja perjantaisin auki yleisölle kello 19-22. Muuten tuo sali on ilmeisesti varattu erilaisille urheiluseuroille.

Sen lisäksi että levytanko puuttui, ei salilla ollut muutenkaan kauheasti laitteita. Esimerkiksi pohjelaite ja pakaralaite puuttuivat kokonaan, eikä salilla myöskään ollut sellaista taljaa, jossa pakaroita olisi voinut treenata. Onneksi itsellä on jumppa-tausta, joten nopean pohdinnan jälkeen keksin korvaavat liikkeet ilman mitään laitteita.

Alkuverkka 7 min kuntopyörällä

Jalkaprässi 66 kg 2 x 10 + 8
Askelkyykky liikkuen 6 kg käsipainot käsissä 3 x 10
Pakaralihas kontallaan maassa taivutus sivulle - ojennus taakse tyyliin 3 x 10 molemmille jaloille
Pohkeet korokkeen reunalla seisten ilman lisäpainoja 3 x 10

Vatsoja kuntopallon päällä

Loppuverkka 5 min kuntopyörällä.

Tässä treenissä ei ollut kovin montaa liikettä, eikä toistojakaan tai painoja ollut paljon, mutta silti tänään on kävely ja erityisesti rappusissa meno vaikeaa. Varsinkin alkuun tehty prässi oli todella kova sana mulle, enkä edes jaksanut tehdä kahta viimeistä toistoa. Hämmentävää kun pari kuukautta sitten ennen sairastumista ja muuttoa pystyin laittamaan 100 kg prässiin painoja ja nyt tuo 66 kg tuntui ihan kauhealle. Toivottavasti tässä nyt saisi salitreenit luistamaan ja saisi lihakset taas kasvuun.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti