lauantai 7. joulukuuta 2013

Sunnuntai-kokkailuja: Jauhelihakastiketta ja korvikepastaa

Kävin viime viikonloppuna Tampereella kylässä ja kokkailin mulle ja kaverilleni sitten vähän sunnuntai-ruokaa. Kaverini syö myös pääsääntöisesti vhh-ruokaa, joten pastan sijasta keitin shirataki-nuudeleita lisukkeeksi. Shirataki-nuudelit ovat nollahiilarisia ja nollakalorisia nuudeleita, jotka eivät maistu oikeastaan millekään, mutta joiden rakenne on sopivan pastamainen. 

Olen kokeillut erilaisia vhh-pastoja ja pastan korvikkeita ja mielestäni nuo shiratakit ovat kaikkein lähimpänä aitoa kamaa. Dreamfield-pastat ovat ilmeisesti huijausta (maistuivatkin vähän turhan hyvälle o_O), ruotsalaisten tekemä pasta on ihan ok, pieni sivumaku ja -haju niissä on ja muutenkin ne ovat melko kalliita. Olen myös kokeillut tehdä kesäkurpitsasta pastamaisia suikaleita kastikkeen kaveriksi, mutta mielestäni kesäkurpitsan rakenne ei toiminut oikein hyvin pastana vaikka muuten se onkin herkkua. 

Nyt kun tilasi Fitnesstukusta, niin sai melko ison satsin edullisesti. Kannattaa kyllä kokeilla, jos vähähiilarinen pastan korvike on hakusessa. Nuo nuudelit sopii myös loistavasti kaikkeen aasialaiseen ruokaan. Teinkin niistä aivan ihanaa lohturuokaa: aasialaista nuudelikeittoa. (Vai pitäisikö sanoa aasialais-henkistä nuudelikeittoa kun en mitään ohjetta noudattanut niin en sitten tiedä kuinka aitoa aasialaista se keitto lopulta oli..) Shiratakit on tosi helppoja, oikeastaan ainoa on muistaa huuhdella niitä riittävän kauan kylmässä vedessä, jotta niissä oleva kalan haju lähtee. Huuhtelun jälkeen olen laittanut nuudelit kiehuvaan veteen 2 minuutiksi.

Tämä jauhelihakastike on omaa keksintöä, joskin olen varma, että olen saanut siihen vähintäänkin inspiraation jostain lehdestä tai vastaavasta. Tarkoituksena oli alunperin tehdä oikein kunnollinen pitkään haudutettu italialainen ragú alla bolognese, mutta sattuneesta syystä meillä ei ollut yhtään punaviiniä jäljellä enää sunnuntai-aamuna. 


Jauhelihakastike Koskenlaskijajuustolla

400 g Naudan jauhelihaa
1 pkt Pekonia
2 kpl Salottisipulia
1 iso Porkkana
3 Valkosipulin kynttä
400 g Tomaattimurskaa

Suolaa
Mustapippuria
Sokeria
Oreganoa
Timjamia

1 pkt Koskenlaskijaa
Kermaa

Pilko salottisipulit ja valkosipulin kynnet, sekä raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Laita kattilaan tomaattimurska ja mausta se suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisään sokeria aina paljon tomaattia sisältäviin ruokiin pehmentämään hapokkuutta. Laita kattila kiehumaan. Ruskista jauheliha pienissä erissä ja siirrä kattilaan. Ruskista myös pekoni ja siirrä kattilaan. Kuullota lopuksi sipulit ja käytä porkkanaraastekin pannulla ja siirrä ne kattilaan. Anna kiehua noin tunti matalalla lämmöllä. Loppuvaiheessa lisää kattilaan kuivatut yrtit, sekä paloiteltu koskenlaskijajuusto ja hieman kermaa. Tarjoa pastan (tai korvikkeen) kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti