400 g Marinoimattomia broilerin rintafileitä
200 g Halloumijuustoa
1 prk Isoja kreikkalaisia vihreitä oliiveja
150 g Kuorittuja jättikatkarapuja
Maustevoi
Voita
Persiljaa
Valkosipulia
Mustapippuria
Sitruunamehua
Sekoita voihin pieneksi murskatut valkosipulinkynnet,
silputtu persilja, mustapippuri ja sitruunanmehu. Kaikkea oman maun mukaan.
Kuutioi broileri ja halloumi. Pujota aineet kasteltuihin puisiin
varrastikkuihin. Aseta vartaat uunipellille ja sivele (lusikoi) maustevoita
päälle. Paista uunissa 225 °C noin 30 min.
Itse tarjosin vartaat bataattiranskalaisten, aiolin ja
kreikkalaisen salaatin kanssa. Bataattiranskalaiset eivät kyllä yhtään
onnistuneet, vaan niistä tuli enemmänkin pehmeää sosetta vaikka tavoite oli
rapeita ranskalaisia :D Noh, aina ei voi kai onnistua. Aioliin käytin
poikkeuksellisesti valmismajoneesia, jonka maustoin itse. Ostin ensimmäistä
kertaa Hellmann'sin Real Mayonase:sia ja täytyy sanoa, että se oli ihan
käsittämättömän hyvää. Yleensä teen siis majoneesin itse, mutta kaverin
keittiöstä ei löytynyt sähkövatkainta eikä mulla riitä tekniikka tai voima
vatkaamaan majoneesia käsin joten tuli turvauduttua purkki-kamaan. Täytyy kyllä
sanoa, että tuo Hellmann's pesi 100-0 vanhan suosikkini Kruunumajoneesin.
Tämä ruoka on ihan itseni kehittämä. Idea tuli yhdestä lounaasta, jonka söin joskus 7 vuotta sitten Tampereella o_O. En yhtään muista, mikä ravintola se oli, mutta sen muistan, että oli lämmin kesäpäivä ja söin sen lounaan ulkona. Jotenkin sen päivän tunnelma on jäänyt niin elävästi mieleen, että aina välillä tekee mieli palata siihen yrittämällä kokata vähän vastaavaa ruokaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti