sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Kreikkalaistyyliset kanavartaat

400 g Marinoimattomia broilerin rintafileitä
200 g Halloumijuustoa
1 prk Isoja kreikkalaisia vihreitä oliiveja
150 g Kuorittuja jättikatkarapuja

Maustevoi

Voita
Persiljaa
Valkosipulia
Mustapippuria
Sitruunamehua

Sekoita voihin pieneksi murskatut valkosipulinkynnet, silputtu persilja, mustapippuri ja sitruunanmehu. Kaikkea oman maun mukaan. Kuutioi broileri ja halloumi. Pujota aineet kasteltuihin puisiin varrastikkuihin. Aseta vartaat uunipellille ja sivele (lusikoi) maustevoita päälle. Paista uunissa 225 °C noin 30 min.

Itse tarjosin vartaat bataattiranskalaisten, aiolin ja kreikkalaisen salaatin kanssa. Bataattiranskalaiset eivät kyllä yhtään onnistuneet, vaan niistä tuli enemmänkin pehmeää sosetta vaikka tavoite oli rapeita ranskalaisia :D Noh, aina ei voi kai onnistua. Aioliin käytin poikkeuksellisesti valmismajoneesia, jonka maustoin itse. Ostin ensimmäistä kertaa Hellmann'sin Real Mayonase:sia ja täytyy sanoa, että se oli ihan käsittämättömän hyvää. Yleensä teen siis majoneesin itse, mutta kaverin keittiöstä ei löytynyt sähkövatkainta eikä mulla riitä tekniikka tai voima vatkaamaan majoneesia käsin joten tuli turvauduttua purkki-kamaan. Täytyy kyllä sanoa, että tuo Hellmann's pesi 100-0 vanhan suosikkini Kruunumajoneesin.

Tämä ruoka on ihan itseni kehittämä. Idea tuli yhdestä lounaasta, jonka söin joskus 7 vuotta sitten Tampereella o_O. En yhtään muista, mikä ravintola se oli, mutta sen muistan, että oli lämmin kesäpäivä ja söin sen lounaan ulkona. Jotenkin sen päivän tunnelma on jäänyt niin elävästi mieleen, että aina välillä tekee mieli palata siihen yrittämällä kokata vähän vastaavaa ruokaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti