keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Vuohenjuusto-pinaatti -piirakka

Tein tällaista suolaista piirakkaa yksi arki-ilta ruuaksi. Piirakka oli vähän sellainen improvisoitu "ja siitä se ajatus sitten lähti" -ruoka, eli kurkkasin jääkaappiin ja yritin keksiä, mitä sieltä löytyvistä aineista saisi aikaiseksi. 




Eli täytteeseen tuli pakastepinaattia, vuohenjuustoa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja kerma-kananmuna -seosta.

Pohjan tein myös täysin omasta päästä pitäen mielessä, että en halua syödä ylimääräisiä hiilareita. Niimpä korvasin jauhoja juustoraasteella. Tästä pohjasta ei kuitenkaan tullut kauhean hyvää, sillä sulanut juusto muuttui jäähtyessään melko kovaksi ja sitkeäksi. Niinpä kokeilut hyvän vähähiilarisen pohjan aikaansaamiseksi jatkuu :) Vinkkejä hyvistä pohjista otetaan myös vastaan ;)




Vuohenjuusto-pinaatti -piirakka

n. 30 g    Voita
4 rkl        Vehnäjauhoja
4 rkl        Vehnälesettä
1 rkl        Kylmää vettä
n. 100 g  Juustoraastetta

150 g      Pakastettua pinaattia
100 g      Vuohenjuustoa
0,5 dl      Aurinkokuivattuja tomaatteja
2 kpl       Kananmunia
n. 1 dl     Kermaa

Suolaa ja mustapippuria

Nypi vehnäjauhot ja leseet sekaisin voin kanssa. Lisää seokseen vähän kylmää vettä. Lisää juustoraaste taikinaan. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista pohjaa noin 170 asteessa kiertoilmauunin keskitasolla.

Levitä esipaistetun pohjan päälle sulatettu pakaste pinaatti, murusteltu vuohenjuusto ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää seokseen kermaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kananmunaseos piirakan päälle ja paista koko komeutta noin 30 min 170 asteisessa kiertoilmauunissa. 

Tosiaan noi mitat on vähän "noin" mittoja, en siis punninnut mitään. Katsoin vaan vähän, että paljonko tuon kokoiseen vuokaa menee taikinaa. Uunin lämpötilat on tosiaan kiertoilmauunille, jos paistaisin piirakan tavallisessa uunissa, käyttäisin korkeampaa lämpötilaa. 


Valmis piirakka oli herkkua, vaikkei pohja niin hyvä ollutkaan. Lisäkkeenä porkkanaraastetta ja raejuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti