maanantai 9. syyskuuta 2013

Sunnuntai-kokkailuja: VHH pizza

Tänä sunnuntaina ei tullut kokkailtua mitään erityistä tai aikaa vievää tai uutta reseptiä. Tätä pitsaa tulee tehtyä ihan tosi usein, melkein kerran viikossa. Pohja on muunnelma Vyötärön metsästäjän pizzapohjasta, joka tuntuu olevan tosi suosittu vhh-väen keskuudessa. Itse olen tehnyt tätä tällä omalla muunnelmalla jo vuosia. En vaan kertakaikkiaan pidä rukiin mausta, joten olen vaihtanut ruisjauhot vehnäjauhoiksi. Kun jauhoja ei tule pohjaan muutamaa ruokalusikallista enempää, en jaksa välittää edes siitä, että vehnäjauhoissa on muutama gramma enemmän hiilareita kuin ruisjauhoissa. Maku ennen kaikkea!

VHH pitsapohja

4 rkl   Vehnälesettä
4 rkl   Vehnäjauhoja
1 tl     Leivinjauhetta
150 g Juustoraastetta
1 prk  Maitorahkaa
2 kpl   Kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita juustoraaste kuiviin aineisiin ja lopuksi sekoita maitorahka ja kananmunat seokseen. Lusikoi taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä taikina lusikan avulla. Esipaista 13 min 200 asteisessa uunissa kiertoilmaa käyttäen.

Ota pois uunista, levitä päälle täyetteet ja paista samassa lämpötilassa kypsäksi.

Tällä kertaa täytteiksi tuli valkosipuli-tomaattimurskaa, oreganoa&pizzamaustetta, mozzarella juustoraastetta, kinkkua, salamia, oliiveja ja katkarapuja. Ruoka-vieraaksi tulleelle ystävälle ei katkaravut maistuneet :)


Tosiaan kantsii käyttää kiertoilmaa, jos sellainen toiminto löytyy uunista. Jotenkin se kuivaa tuota pohjaa enemmän, jolloin pohjasta tulee mielestäni parempaa. Ja tuo esipaistoaika 13 min on oikeasti tarkka! Varmaan ainoa kokkaamani asia jolle katson kellosta aikaa. Ja juusto aina täytteiden alle! Herkkua!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti