keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Ruokapäiväkirja, viikko 4

Kirjoittelin tuossa aikaisemmin selkärangan puuttumisesta ja siitä kuinka syön maanantaista torstaihin fiksusti, perjantaina ihan karmealla tavalla, lauantaina vähän ja huonosti ja sunnuntaina paikkaan ravinneköyhää lauantaita syömällä paljon ja terveellisesti. Tässä on todisteena ruokapäiväkirja juurikin tuollaisesta viikosta. 

Ei haittaisi yhtään kun tällaisista viikoista pääsisi eroon. Painoa viikon 4 jälkeen maanantaina oli 80,0 kg.

Maanantai 21.1.2019

AppleWatch kulutus 2133 kcal

8:04 Ruislepää ilman toista kuorta ja kananmuna

11:39 Broileria, salaattia ja omena

~15:30 Päärynä ja Lagom kanafilettä

18:57 Illallinen tuli haettua Mäkkärin autokaistalta pitkästä aikaa, Hot Devil hampurilainen ilman sämpylää ja paketti Hot Wingsejä. Toi hampurilainen oli aika jees.

Tiistai 22.1.2019

AppleWatch kulutus 2215 kcal

8:13 Ruisleipä ilman toista kuorta ja kananmuna. Nää aamut on parhaita kun on tarjolla tää mun suosikkitäyte kylmäsavulohi <3<3<3

11:42 Jotain paneroitua kalaa, kermaviilikastiketta ja salaattia.

16:00 Päärynä ja Lagom kanafilettä

18:40 Kebab salaatilla, söin kolmasosan tuosta annoksesta. Harmi kun noiden annosten pitää olla noin isoja että suurin osa menee roskiin :(

Keskiviikko 23.1.2019

AppleWatch kulutus 2419 kcal sis. salitreeni

8:28 Tein etätöitä koska Tamperelaisen auto piti viedä huoltoon. Niinpä tein viikonloppuaamupalaa, kananmunaa, pekonia, nakkia ja kasviksia. Toi HK:n uutuus gourmet pekoni oli todella hyvää <3<3<3

11:14 Lounas alakerran intialaisesta, josta yllättäen on tullut mun vakkari lounasmesta etätyöpäivinä. Oli kyllä hyvää, ja oon suorastaan hullaantunut tuosta tulisesta kaalisalaatista <3<3<3 Myös Tamperelainen teki etätöitä himassa, joten hänen tavoista johtuen tosi aikainen lounas, mikä tuntui tosi kummalliselle.

17:36 Poronkäristystä kukkakaalimuusilla, maustekurkuilla ja vähäsokerisella puolukkahillolla.

Torstai 24.1.2019

AppleWatch kulutus 2394 kcal sis. paljon kävelyä töissä

7:57 Ruisleipä ilman toista kuorta, kananmuna ja tuollainen pieni jogurttijuoma. Mulla oli hiukan sellainen olo, että joku flunssa uhkaa iskeä, joten tuli ostettua noita juomia. Harmittavasti lähikaupassa ei ollut vähähiilarista versiota.

11:55 Hernekeittoa, salaattia, näkkäri ja ohukainen. Koska torstai :)

18:32 Keskiviikolta jäi kukkakaalimuusia, joten sille piti keksiä joku jatkojalostuskohde. Päädyin sitten mun lapsuuden inhokkiruokaa eli jauheliha-perunasosevuokaan, vaikken käyttänytkään perunoita ja jauhelihankin maustoin italialaisittain :) Lisäksi tein todella hyvää salattia, jossa oli salaatin lisäksi viinirypäleitä, päärynää, parmesania ja pinjansiemeniä. Tää oli kyllä tosi onnistunut kokeilu!

Perjantai 25.1.2019

AppleWatch kulutus 2526 kcal sis. tanssimista baarissa yms.

8:54 Ruisleipä ilman toista kuorta ja kananmuna. Tuli mentyä töihin normaalia myöhemmin koska pakkasin ja laitoin normaalia enemmän meikkiä ja silleen.

11:48 Possuleike kastikkeella ja majoneesilla, salaattia, jotain linssimuhennosta ja banaani. Tää oli vähän näköjään tällainen keräilyerä lounas :)

15:50 2 olutsalamia ja sokeriton Redbull Ystävän luokse autoillessa. Tähän päättyi mun hyvin sujunut viikko, tämän jälkeen oli pelkkää alamäkeä syömisten suhteen.

17:30 Kanapiirakkaa, sipsiä, juustoja, keksiä, suklaata, karkkia, hedelmiä, vahingossa jokunen kasvis, alkoholia. Jos jotain pitäisi veikata, niin kaloreita illan syömisissä ja juomisissä oli jotain 2000 kcal. Sen kun lisää päivän muihin syömisiin ollaan jossain 3500 kcal. Onneksi edes oli todella hauskaa ja oli ihana nähdä muualla asuvia Ystäviä <3<3<3

Lauantai 26.1.2019

AppleWatch kulutus 2033 kcal

10:16 Jäin Ystävälle yöksi ja siellä tarjottiin aamupalaa, mikä oli todella jees <3 Söin paahtoleivän ja pienen palan eilistä kanapiirakkaa.

14:58 Hot Devil ateria Mäkkäristä ja McFeast dippi.

19:18 Paistettua jauhelihaa ja kananmuna. Koko päivältä puuttui kasvikset ja kun olen niitä tottunut syömään suht paljon ja täyttämään mahaa niillä, oli koko illan vähän nälkä. En kuitenkaan jaksanut/halunnut tehdä asialle mitään.

Sunnuntai 27.1.2019

AppleWatch kulutus 2687 kcal sis. vesijuoksu ja kirppiskierros

8:06 Perus viikonloppuaamupalaa, nakkia, pekonia, kananmunaa ja kasviksia. Yksi haukkaus paahtoleivästä, jossa oli voita ja Marmitea. Toi Marmite on kiehtonut mua ihan älyttömästi ja nyt mun työkaveri, jonka vastuulla on UK, toi työreissultaan mulle purkillisen. Ja oli kerrassaan kiehtova maku, ei voi muuta sanoa :D En pystynyt syömään sitä yhtä haukkausta enempää, niin pahaa se oli :D Pitää ottaa vielä toinen yritys ainakin ja laittaa sitä tosi paljon vähemmän.

11:53 Jos lauantaina tuli syötyä vähän, niin se kyllä niin kostautui sunnuntaina, jolloin tuli syötyä paljon. Toinen aamupala (?!?) eli kaurapuuroa valkuaisella, mustikoilla, banaanilla ja raejuustolla.

13:56 Vesijuoksun jälkeen lounasta Tullintorin sushi-buffetista. Tamperelainen oli omissa menoissa, joten mä söin lounasta yksin vesijuoksun ja kirppis-kierroksen välissä. Muistelin, että tuolla olisi ollut iso salaattivalikoima, mutta muistin väärin ja se oli tosi onneton. Ruoka ei muutenkaan ollut oikein mistään kotoisin. Nää tyypilliset arkilounasbuffetit on viikonloppuisin ja varsinkin tolleen lounasajan loppupuolella vähän haasteellisia ruuan laadun suhteen.

17:26 Spagetti bolognese shiratake-nuudeleilla ja iso kasa salaattia. Tämä oli hyvää, en ollutkaan pitkään aikaan syönyt shiratake-nuudeleita.

Ainakin tässä kohtaa tätä kirjoittaessa näyttäisi, että syömiset viikon neljä jälkeen on olleet paremmat. Toivottavasti se kantaisi ja saisi vaikka jotain todellista pudotusta tähän.

6 kommenttia:

  1. Nää sun ruokapäiväkirjat on ihan parhaita! Ihanan rehellisiä :) Ei toi sun viikko vaikuta edes ihan kamalan pahalta, mulla oli joulun aikaan ainakin pari viikkoa jolloin söin joka ikinen päivä suklaata.. kyllä se sitten näkyikin painossa joulun jälkeen ja useampi viikko meni, että joulukilot sai karistettua. Mutta tosi kiva kun jaksat kirjotella näitä ja laittaa meille lukijoille näytille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista!! Musta on aina kiva kuulla, että joku lukee näitä :) Oon yrittänyt olla rehellinen koska olis kai vähän tyhjä arpa valehdella itselleen :D Eihän tämä tosiaan sinänsä kauhean pahalle näytä, mä vaan oon sitä tyyppiä, joka lihoo pelkästä leivoksen kuvan näkemisestä, joten laihtuakseni mun on pakko syödä ihan todella kurinalaisesti. Voin luvata, että viikon 5 ruokapäiväkirja näyttää tosi hyvälle! :D

      Poista
  2. Heippa,
    oletko kokeillut lisätä hiilarin määrää? Selkeästi välttelet sitä, mikä saattaa osaltaan vaikuttaa siihen että loppuviikon syömiset menevät päin prinkkalaa. Arkisin nimittäin saat todella paljon kovaa rasvaa ja rasvaa ylipäänsä, siinä sivussa hiilihydraattia, sokeria tms piilossa. Puhun kaiken maailman kastikkeista, marinadeista ja mäkkiruoista. Näissä tulee todella paljon kaloreita energiaa vaikka sitä ei tajuaisi edes. Veikkaan sen olevan osasyy miksi paino ei putoa. Ei sillä että ihan kuivana ruokaa tulisi syödä, mutta jos kokeilisit vaikka tasapainottaa esim työruokailua enemmän lautasmallin mukaan 1/4 protskua, 1/4 hiilaria, puolet lautasesta salaattia. Proteiini, liika proteiini kertyy nimittäin jopa helpommin läskiksi kroppaan kuin ylimääräinen hiilihydraatti. Muutenkin ihan reippaasti voisit kokeilla syödä puuroa, riisiä, täysjyvätuotteita, missä oleva kuitu auttaisi ruoansulatustakin huomattavasti, ja näin ollen koko prosessia.
    Ja minä vain heittelen ideoita, joten ethän pahastu. Kiitos kivasta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka,
      Olen kokeillut syödä enemmänkin hiilareita vaan niissä on mulle kaksi ongelmaa. Ensimmäinen on se, että mun on todella vaikeaa ylläpitää tiukkaa kalorirajoitusta 1700 kcal, jos en rajoittaisi jotain ruokaryhmää ja koska hiilareita ei oikein tarvita mihinkään paitsi energianlähteeksi toisin kuin rasvaa ja proteiinia, niin valinta on aika helppo. Ja ilman tiukkaa kalorirajoitusta en laihdu, se tässä on tullut todettua aika monena viikkona :) Toinen on mun ärtyvän suolen oireyhtymä, joka ei kertakaikkiaan tahdo kestää viljakuituja. Sen verran monta kertaa oon kokenut kaurapuuron koston, että aika varovaisesti suhtaudun niihin. Yhtään ei ole ikävä sitä fiilistä mahassa mitä joku 1/4 lautasellinen täysjyväpastaa lounaalla saa aikaan. Ideoita saa aina heittää, mutta tälle en kyllä kertakaikkiaan lämpene. Kiitos kommentista kuitenkin, kiva kun nämä jutut herättää ajatuksia!

      Poista
  3. mä kyllä "komppaan" eka kommentoijaa;
    nää on vaan ihan parasta luettavaa,
    aitoa ja rehellistä....
    kuten sanoit,mitäpä sitä ihtelleen valehteleen,että syö ja elää terveellisesti jos kuitenkin tietää,että tekee toisin:)
    mutta ei nää nyt niin pahalta näytä kun annat olettaa,vihanneksia löytyy reilusti jokaiselle päivää jasulla ei kauhehesti oo karkkia,jäde sun muuta herkkua näissä.
    ihtelleni irtokarkit on nyt vuoden vaihteen jälkeen maistunut ihan liiankin kanssa(ehkä mä taas tsemppaan ja koetan vierottautua niistä:))
    jatketaanhan samaan malliin,yritys on hyvä ja kyllä niitä tuloksiakin pikkuhiljaa saadaan :)
    TSEMPIT

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kivasta kommentista ja tsemppauksesta, sitä tarvii aina! :) Oon mun syömisissä itsekin tosi tyytyväinen siihen, että kasvikset maistuu. Ja samoin oon ollut tyytyväinen siihen, ettei nyt oo tullut juurikaan syötyä just karkkia tms, enkä itse ole ostanut sitä ollenkaan. Ja se on hyvin se, mullakin on meinaan ollut pitkiäkin jaksoja, jolloin syön karkkia ihan joka päivä. Eli tiedän hyvin ettei vieroittuminen ole helppoa, mutta toisaalta tiedän myös sen olevan mahdollista, joten tsempit siihen sulle!! :)

      Poista