torstai 10. tammikuuta 2019

Ruokapäiväkirja, viikko 1

Ai että, uusi vuosi ja uudet ruuat! Vai ihan samat vanhat sittenkin? :D Mä jotenkin odotin vuoden ekaa viikkoa ihan sairaan paljon noin niinkun laihdutusmielessä eli syömisten siistimis- ja liikkumismielessä, vaan vuoden ekasta viikosta tuli ihan pannukakku. Toivottavasti tää aloitus ei leimaa mun koko vuotta.

Hassu ajatus sinänsä, enkä oikein edes tiedä miksi musta tuntuu niin tärkeälle aloittaa vuosi "hyvin".

Mutta joo, mun suht hyvässä jamassa ollut tauti took turn for the worse uudenvuoden päivänä ja mulle nousi uudestaan kuume. Ei siis puhettakaan, että olisin pystynyt liikkumaan, hätäseen olen jaksanut nousta sohvalta.

Painoa viikon 1 jälkeen maanantaina oli 80,3 kg, joka johtunee sunnuntaina naamariin vedetystä suolaisesta pizzasta.

Maanantai 31.12.2018

Ei AppleWatch kulutusta, kello ei ollut kädessä.

~11:00 Perus viikonloppuaamupalaa, nakkia, pekonia, kananmunaa, kasviksia.

16:46 Hampurilainen ja bataattiranet Nghty Brgrissa, olut ruokajuomaksi.

~20:00 Nachoja, dippikasviksia, skumppaa 7 pientä lasia illan aikana. Vajaa olut. Ei oikein maistunut alkoholi, vissiin oli kuumetta jo illan aikana. Skumppaa kuitenkin join pienen lasillisen aina tasatunnein kuudesta puoleen yöhön. Me on vietetty tuolla samalla porukalla uutta vuotta tosi monta vuotta ja meillä on traditio, että kuudesta lähtien tasatunnein joku pitää puheen ja skoolataan skumpalla. Taustalla täytyy soida Vivaldin Neljä vuodenaikaa Syksyn osa 3. :D

Tiistai 1.1.2019

Ei AppleWatch kulutusta, kello ei ollut kädessä.

~12:00 Perus viikonloppuaamupalaa, nakkia, pekonia, kananmunaa, kasviksia.

15:17 Perunasalaattia salsaverde-kastikkeella, höyrytettyjä nakkeja, itsetehtyjä lihapullia, greippi-fenkolosalaattia, blöneriä itsetehdyllä kebab-kastikkeella. Halusin tehdä jotain tyypillistä uuden vuoden safkaa, sillä bileissä ei juuri tullut syötyä.

18:45 Dippikasviksia, juustoja ja oliiveja. Pohdin tätä pitkään, ostaako sipsejä uuden vuoden päiväksi ja syödä huonosti "vielä yhden päivän", mutta lopulta päädyin kasviksiin ja terveellisempään ensimmäiseen päivään.

Keskiviikko 2.1.2019

AppleWatch kulutus 2049 kcal

7:56 Kuumeesta huolimatta menin töihin, jos työläppäri olis ollut himassa, olisin jäänyt itsekin. Ruisleipä ilman toista kuorta ja kananmuna.

11:41 Työpaikan alakerran lounasravintola aloitti uuden vuoden tarjoamalla samaa paskaa kuin viime vuonnakin, ainoastaan hinta oli muuttunut. Tietty ylöspäin. Kalakeitto, jossa ei ollut kalaa, salaattia, leipä reilulla voilla ja appelsiinia.

~14:00 Pieni purkki tonnikalaa

15:05 Lindahlsin Valkosuklaarahka

17:46 Tom yum gai eli kirpeän tulinen thaimaalainen kanakeitto. Ihan tajuttoman hyvää.

19:59 Lidlin kauraleipä paistetulla munalla, juustolla ja paprikalla. Oli (hiilari)nälkä, joten ihana Tamperelainen teki mulle iltapalaksi.

Torstai 3.1.2019

Ei AppleWatch kulutusta, kello ei ollut kädessä.

9:23 Tein loppuviikon etätöitä flunssasta johtuen. Kinkku-fetamunakas ja kasviksia aamupalaksi.

13:31 Hain lähikebabilasta kebun salaatilla lounaaksi.

16:51 Koska jääkaapissa oli tiistaisten dippikasvisten seurauksena hervottoman kokoisen kukkakaalin jämät, päädyin kukkakaalimuusiin ja jauhelihakastikkeeseen. Kastikkeesta tuli ihan sairaan hyvää. Voisimpa syödä pastaa. Kylkeen vähän kasviksia.

8:26 Toistamiseen (hiilari)nälkä, joten Tamperelainen keitti mulle kaurapuuroa valkuaisella ja laittoi siihen mustikoita ja banaania. Oli hyvää!

Perjantai 4.1.2019

Ei AppleWatch kulutusta, kello ei ollut kädessä.

8:39 Aamupalaksi kinkku-fetamunakas ja kasviksia.

13:00 Mikrotettuna eilistä kukkakaalimuusia ja jauhelihakastiketta. Kai oon muistanut kertoa, että vihaan mikrotetun edellispäivän ruuan syömistä? :D

15:28 Oli nälkä, joten söin pari siivua juustoa, muutaman cashew-pähkinän, pari oliivia ja puolikkaan banaanin.

19:23 Tamperelaisen mieliksi naudan ulkofilepihvi lime-jalopenomaustevoilla, maissi tulisella tuorejuustolla ja tuoresalsaa. Join kaksi isoa lasia punaviiniä.

20:17 Jälkkäriksi itsekeksitty cocktail. Tynnyrikypsytettyä tequilaa, Limoncelloa, sitruunankuori koristeeksi ja lasissa suolareunus. Ihan OK, joskin todettiin Tamperelaisen kanssa, että vaatisi vähän säätöä. Sokerisiirappi voisi olla paikallaan tuossa juomassa.

Lauantai 5.1.2019

Ei AppleWatch kulutusta, kello ei ollut kädessä.

9:34 Paahtoleipää tuorejuustolla, kylmäsavulohella, avokadolla ja uppomunalla. Kylkeen kasviksia. Vuoden toistaiseksi paras aamupala <3<3<3 Tamperelainen tuumi, että joulun pyhistä johtuen oltiin syöty meidän normi viikonloppuaamupalaa ihan sairaan usein ja hänellä tuli pekonit jo korvista, joten päädyin tekemään vähän jotain muuta. Kyl vaihtelu virkistää!

13:29 Mitä kummaa, käytiin Kummassa! Aivan ihana ravintola/baari Tampereella. En tajua miten oon voinut missata tuon. Söin alkuun juustoja (?!?) ja pääruuaksi vegaanisen (?!?) pita-vebabin bataattiraneilla. Join lasin punaviiniä ja pienen oluen. Oli ihan parasta. Paras ravintola-löytö pitkään aikaan.

18:13 Akuuttiin tonnikala-himoon tuollaisia tonnikala-kurkku -alkupaloja ja pääruuaksi paistettua tonnikalaa with asian greens. Oli aika jees.

Sunnuntai 6.1.2019

Ei AppleWatch kulutusta, kello ei ollut kädessä.

10:20 Myös sunnuntaina tein normaalista poikkeavaa aamupalaa, tällä kertaa shaksukaa, johon laitoin kikherneitä, paprikaa, sipulia ja chorizoa. Kylkeen kasviksia. Tääkin oli tosi hyvää!

15:14 Kotipizzaa tuplasalamilla, aurajuustolla ja oliiveilla. Oli ihan jees, joskaan ei niin mieltäjärisyttävän hyvää kuin kuvittelin sen olevan.

Toivottavasti tää tauti hellittäis vihdoinkin. Tuntuu tosi kurjalle, kun en oikein jaksa tehdä mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti