tiistai 15. tammikuuta 2019

Mitä tehdä jos ei pysty tekemään elämäntapamuutosta?

Niin, siinäpä se otsikossa. Jos ennen tammikuun alku oli täynnä erilaisia dieetti-ohjeita ja laihdutusvinkkejä, niin nyt joka paikka tursuaa jenkkakahvojen lailla paasausta siitä, miten ei pitäisi missään nimessä alkaa millekään laihdutuskuurille vaan pitäisi tehdä ELÄMÄNTAPAMUUTOS. 

Tammikuussa kaivetaan salikamat naftaliinistä ja aletaan muuttaa elämää treeni kerralla!

Samoissa elämäntapamuutos -jutuissa mainitaan myös usein, että motivaation pitäisi lähteä halusta voida paremmin, ei missään nimessä mistään ulkoisesta tekijästä kuten ulkonäkösyistä tai halusta mahtua johonkin tiettyyn muottiin.

Vielä jos juttu on oikein fiksu, voi tekstistä löytää pätkän kokonaisstressin määrästä elämässä ja siitä, että pitäisi pohtia onko nyt oikea hetki tehdä se elämäntapamuutos ja miten niitä terveitä elämäntapoja voi priorisoida.

Ilmeesi kun sun piti herää himasta työmatkaputken päälle mutta tulikin muutos suunnitelmiin ja heräät hotellista Belgiasta ja työmatkaputki jatkuu.

Mutta mitä tehdä, jos ei pysty tekemään sitä elämämäntapamuutosta?

Jos puolet ajasta on muiden armoilla sen suhteen milloin ja mitä syö ja toisen puolet istuu lentokoneessa ja neuvotteluhuoneissa? Jos ylipaino häiritsee ainoastaan ulkonäkö-mielessä eikä jossain tulevaisuudessa vaanivasta 2-tyypin diabeteksestä osaa murehtia? Jos se oikea hetki ei todellakaan ole nyt eikä sellaista ole näköpiirissä ja jos kortisolit on olleet pilvissä vuodesta 2015 saakka?

Onko silloin tuomittu olemaan läski?

Tähänkö on tyytyminen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti