maanantai 26. kesäkuuta 2017

Hampurilainen ilman sämpylää

Juhannuspäivälle oli suunnitelmissa tehdä hampurilaisia grillissä, ja niitä sitten tulikin tehtyä. Koska en syö viljoja, tehtiin hampurilaiset ilman sämpylöitä.

2 hampurilaispihviä lisäkkeiden kanssa ja bataattiranet.

Pihvit
400 g Naudan luomujauhelihaa (12 % rasvaa)
Suolaa
Mustapippuria

Pekoni-kesäsipulimajoneesi
2 dl Hellman’s Real majoneesia
170 g Pekonia
2 Nippusipulia
Mustapippuria

Marinoitu punasipuli
3 Punaista nippusipulia
Oliiviöljyä
Balsamiviinietikkaa
Suolaa
Sokeria
Mustapippuria

Jääsalaattia
Herkkumaan maustekurkkua
Hochland cheddar

Lisäksi bataatti-ranskalaisia ja ketsuppia.

Pekoni-kesäsipulimajoneesi oli helppo tehdä: pilkottavat ainekset pilkottiin ja sitten kaikki vaan sekoitettiin keskenään. Sama setti punasipulin kanssa, punasipuli renkaiksi ja sitten vaan kipossa sekaisin kaikkien ainesten kanssa.
Hampurilaispihvit oli myös helppo tehdä. Otin jauhelihan lämpenemään noin tuntia ennen grillausta ja sitten muotoilin paketillisen jauhelihaa neljäksi pihviksi ilman vaivaamista ja suolasin ja pippuroin. Sitten paistoin grillissä vajaa 10 min. Ihan grillauksen loppupuolella heitin cheddaria pihvien päälle vähän sulamaan ja lämpenemään. 

Tuo vähän rasvaisempi jauheliha oli todella hyvän makuista grillattuna, varsinkin kun pihvien kypsyys onnistui todella hyvin jääden aavistuksen punaiseksi sisältä. Grillaaminen oli kuitenkin vähän työlästä verrattuna vähärasvaiseen jauhelihaan, melkoinen käry tuli parvekkeelle kun pihveistä tippuvaa rasvaa syttyi palamaan vähän väliä.

Nämä hampurilaiset olivatkin ainoa ruoka, mikä tuli kuvattua juhannuksena. Kokkasin juhannusaattona vähän isommallekin porukalle, eikä siinä jäänyt aikaa kuvaamiselle. Aatonkin ruuat onnistuvat silti todella hyvin! Aaton meenu näytti lopulta tälle:
Korealaisittain marinoidut naudan ulkofilepihvit grillissä
Pestomarinoidut broileri-jättikatkarapu-halloumi –vartaat
Savusiikasalaatti + tilli-jukurttikastike
Aurajuusto-avokadosalaatti + kastike
Uudet perunat
Salmiakki-sitruuna täytekakku
Vohvelit

Alkoholia tuli juotua aattona koko päivä, mutta todella maltillisesti. Humalassa en oikeastaan ollut missään vaiheessa eikä seuraavana aamuna ollut minkäänlaista darraa. Muuten juhannuksen aikaan ei tullut juotua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti