sunnuntai 25. elokuuta 2013

Sunnuntai-kokkailuja: Poronkäristys ja kukkakaalimuusi

Tykkään tehdä sunnuntaisin vähän erikoisempia ruokia kuin arkena. Yksi suosikkini on tämä pitkään haudutettu poronkäristys. Harvemmin tulee tehtyä mitään perinteisiä suomalaisia ruokia, mutta poronkäristyksestä kyllä tykkään ja paljon :)

Syön pääsääntöisesti vhh-ruokaa, joten tällekin käristykselle tein lisäkkeeksi kukkakaalimuusia perunamuusin sijaan.



Poronkäristys

240 g              Poronkäristystä
170 g              Pekonia
1 kpl               Sipuli
1 tlk (0,33 l)    Olutta
1 dl                 Vettä

Suolaa
Mustapippuria

Ruskista poro, pekoni ja sipuli kuumalla pannulla pienessä määrässä voita. Siirrä kattilaan/uunivuokaan. Kaada päälle tölkki olutta (ihan perus lager käy hyvin :) ) ja hieman vettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä kattilassa tai 175 asteisessa uunissa noin 1,5 h.

Kukkakaalimuusi

1 pieni kpl      Kukkakaalta
1 tl                 Suolaa
0,5-1 dl         Kuohukermaa
20 g               Voita

Keitä kukkakaali kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Vettä tarvitaan vain vähän. Kun kukkakaalit pvat kypsiä, lisää kerma ja voi ja soseuta sauvasekoittimella muusiksi. Kerman ja voin määrät eivät ole tarkkoja, sillä ne riippuvat niin paljon kukkakaalin koosta. Kokeilemalla saa aikaan halutun koostumuksen :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti