Tykkään tehdä sunnuntaisin vähän erikoisempia ruokia kuin arkena. Yksi suosikkini on tämä pitkään haudutettu poronkäristys. Harvemmin tulee tehtyä mitään perinteisiä suomalaisia ruokia, mutta poronkäristyksestä kyllä tykkään ja paljon :)
Syön pääsääntöisesti vhh-ruokaa, joten tällekin käristykselle tein lisäkkeeksi kukkakaalimuusia perunamuusin sijaan.
Poronkäristys
240 g Poronkäristystä
170 g Pekonia
1 kpl Sipuli
1 tlk (0,33 l) Olutta
1 dl Vettä
Suolaa
Mustapippuria
Ruskista poro, pekoni ja sipuli kuumalla pannulla pienessä määrässä voita. Siirrä kattilaan/uunivuokaan. Kaada päälle tölkki olutta (ihan perus lager käy hyvin :) ) ja hieman vettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä kattilassa tai 175 asteisessa uunissa noin 1,5 h.
Kukkakaalimuusi
1 pieni kpl Kukkakaalta
1 tl Suolaa
0,5-1 dl Kuohukermaa
20 g Voita
Keitä kukkakaali kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Vettä tarvitaan vain vähän. Kun kukkakaalit pvat kypsiä, lisää kerma ja voi ja soseuta sauvasekoittimella muusiksi. Kerman ja voin määrät eivät ole tarkkoja, sillä ne riippuvat niin paljon kukkakaalin koosta. Kokeilemalla saa aikaan halutun koostumuksen :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti