keskiviikko 13. elokuuta 2014

Intialainen Butter Chicken korvikeriisillä

Tykkään ihan hirveästi intialaisesta ruuasta! Pidän niistä voimakkaista mausteista ja mauista, musta on jopa ihanaa kun kokkauksen jälkeen kotona tuoksuu intialaiselle. Olen miettinyt pitkän aikaa riisin korvaamista jollakin, kun jotenkin pelkän kastikkeen syömisessä ei ole sitä samaa fiilistä. Kerran olen kokeillut kukkakaalin raastamista pieneksi ja sen raasteen keittämistä. Sekin kokeilu oli ihan jees, joskaan siinä ei ollut sellaista riisimäistä tuntua. Nyt päätin sitten kokeilla Shirataki-nuudelien leikkaamista saksilla pieneksi riisimäiseksi silpuksi.

Paheellisesti olutta ruokajuomaksi ja vielä arki-iltana!


Intialainen Butter Chicken

Marinadi kanalle:
1 tl Juustokuminaa eli Jeeraa
2 tl Garam Masala -mausteseosta
2 tl Jauhettua korianteria
1-2 tl Raastettua inkivääriä
1-2 Pientä kynttä valkosipulia pienittynä
Mustapippuria
Suolaa
Vähän vajaa puolikkaan sitruunan mehu
1 dl Maustamatonta jukurttia

500 g Maustamatonta broileria kuutioituna

Kastike:
1-2 Sipulia suurina kuutioina
n. 25 g Voita
1-2 Kynttä valkosipulia pienittynä
1-2 tl raastettua inkivääriä
2 Chiliä pieneksi pilkottuna 
400 g Tomaattimurskaa
1 tl Juustokuminaa
2 tl Garam masalaa
2 tl Jauhettua korianteria
1 rkl Sokeria
Suolaa
Mustapippuria
1 dl Kermaa

Tuoretta korianteria

Sekoita kaikki marinadin ainekset yhteen ja pyöritä suuriksi kuutioiksi leikattu broileri joukkoon. Anna marinoitua pari tuntia tai yön yli jääkaapissa. Levitä marinoidut kanapalat uunipellille ja paista niitä 200 °C 20 min. Paista sipulikuutioita suuressa määrässä voita kattilassa. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chilit ja pyöräytä pari kertaa rasvassa. Kaada sekaan tomaattimurska. Lisää mausteet, tarkista suolan ja sokerin tasapaino. Anna kiehua hiljalleen. Kun kanat ovat kypsiä, lisää ne joukkoon ja anna kiehua vielä noin 10 min. Lisää kerma lopuksi.



Muutamia kommentteja: Marinadiin voi lisätä punaista elintarvikeväriä jos haluaa autenttisemman intialaisen ruuan. Tämän kastikkeen kuuluisi olla punaista. Itse tykkään ostaa isoja broilerin leikkeitä tähän ja kuutioida niistä sellaisia isoja kuutioita, mitä intialaisissa ravintoloissakin käytetään. Kanoista tulisi varmaan parempia jos ne kypsentäisi vartaisiin pujoteltuna grillissä. Itse en ole kuitenkaan koskaan jaksanut alkaa kikkailemaan grillin kanssa tätä ruokaa tehdessäni. Kastikkeen valmistuksessa on tosiaan ideana käyttää nimenkin mukaisesti paljon voita. Chilit voi lisätä siemenineen tai ilman, ihan kuinka tulisesta tykkää. Ja mukaan voi heittää myös chilikastiketta jos kaipaa lisäpotkua. 

Korvikeriisi:
1 pkt Shirataki-nuudeleita
1 tl Curryä
1 tl Kurkumaa
Suolaa

Huutele Shirataki-nuudelit huolellisesti kylmässä vedessä. Pilko nuudelit saksilla pieneksi riisiä muistuttavaksi silpuksi. Keitä vettä kattilassa ja mausta keitin vesi curryllä, kurkumalla ja suolalla. Keitä shiratake-nuudelisilppua 2 min.



Shirataki-nuudelit riisin korvikkeena oli tosi jees!! Ei ne tietenkään oikeaa riisiä voita, mutta ehdottomasti voisin joskus syödä uudestaankin.



Lisäkkeiksi valmistin vielä kurkkuraitaa (tuorekurkku, punasipuli, minttu, suola, mustapippuri, sokeri ja maustamaton jukurtti), sekä porkkanaraastetta (porkkanaa, tuoretta korianteria, sitruunan mehua, suolaa ja mustapippuria). Tuota ylintä kuvaa kun katsoo, niin saattaa ihmetellä, että missä se kurkkuraita oikein onkaan.. Jääkaapissahan se.. Kun kannoin lautasta olkkariin niin mietin, että ihan niinku jotain puuttuis tästä lautaselta, mutta ei se kurkkuraita vaan muistunut mieleen. Vasta illalla jääkaapin avatessani tajusin unohdukseni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti